2024. június 22., szombat, Paulina napja

Címke: Aradi vértanúk

44 cikk 1/5 oldal

Az utolsó ima

Az aradi vértanúk életének vége viszonylag jól dokumentált. Mégis sok olyan apró részlet van, amelyre sohasem fog fény derülni. Az utolsó gyónások titkok maradnak örökre.

Színházi előadást is tartottak Aradon

Színházi előadást is tartottak Aradon az 1848/1849-es szabadságharc tizenhárom vértanújára emlékezve, a gyásznap előestéjén Pozsgai Zsolt október hatodika tiszteletére írt darabját, a Magyar Golgotát láthatta a közönség az Aradi Kamaraszínház és a Horatio Színházi Társulat előadásában – hangzott el az M5 csatorna szombat esti Kulturális Híradójában.

Vérző szívvel, hőslélekkel halni

A beszámolókból visszafogottságuk ellenére is érezni lehet, hogy már akkor, a történések közben nemzeti gyásznappá feketült október 6. a magyarok lelkében.

A nemzeti gyásznapon a vértanúkra emlékezünk

Országszerte és a határon túli településeken, valamint az iskolákban is megemlékeznek az aradi vértanúk kivégzésének 169. évfordulójára, október 6. alkalmából.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.