2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: arad

15 cikk 1/2 oldal

Színházi előadást is tartottak Aradon

Színházi előadást is tartottak Aradon az 1848/1849-es szabadságharc tizenhárom vértanújára emlékezve, a gyásznap előestéjén Pozsgai Zsolt október hatodika tiszteletére írt darabját, a Magyar Golgotát láthatta a közönség az Aradi Kamaraszínház és a Horatio Színházi Társulat előadásában – hangzott el az M5 csatorna szombat esti Kulturális Híradójában.

Arad csendje

Az aradi Szabadság-szobor évtizedeken át volt politikai csatározások és szélsőséges megnyilvánulások témája és célpontja.

Aradi mártírhajnal

A történelmi emléknapok legtöbbikét saját arcához igazítja a napi politika, néha még kurzusonként is változik a hivatalos vélemény – az aradi mártírhajnal emlékezete ritka kivétel.

Arad, 1989

Az Alföldön már sűrű pelyhekben hullott a hó, araszolva haladtam a ropogó fehérségben. A rádióból erdélyi népzene szólt. Minden szépnek tűnt…

A vizsgák áruba bocsátásával gyanúsítanak egyetem tanárokat

Házkutatást tartott a román legfőbb ügyészség szerdán az aradi Aurel Vlaicu, illetve Vasile Goldis magánegyetem tanári karának, és az adminisztratív személyzetének több mint száz tagjánál, akiket azzal gyanúsítanak, hogy csúszópénz és különböző ajándékok ellenében segítettek sikeresen vizsgázni és így érdemtelenül oklevelet szerezni az egyetem egyes hallgatóinak.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.