2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: Arab-félsziget

6 cikk 1/1 oldal

Szigetté alakítanák Katart

A szaúdi kormányzat azt tervezi, hogy a Katarral közös határán csatornát ásat, amely alkalmas lenne teher- és személyhajók áthaladására.

Csaknem kéttucatnyi civil vesztette életét légicsapásokban Jemenben

Legalább 23 civil – köztük számos nő és gyermek – vesztette életét a délnyugat-jemeni Taizz kormányzóság területén végrehajtott légicsapásokban – közölték szerdán húszi lázadók, akik a támadás elkövetését az arab koalíciónak tulajdonítják.

Milliókat fenyeget az éhínség

A világszervezet 4,4 milliárd dolláros segítséget kér a nemzetközi közösségtől, hogy megelőzzék a katasztrófát.

Az Arab-félszigeten szelídült a dromedár

A dromedárt, azaz az egypúpú tevét már háromezer éve használják szállításra Észak-Afrikában és a térségben, de azt eddig nem tudták, hogy mikor és hol háziasították először. A bécsi állatorvosi egyetem munkatársa, Pamela Burger a PNAS folyóiratban a megoldásról számolt be.

Pokolgépes merénylet egy szaúdi mecsetben, több halott és sebesült

Öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott fel hétfőn a Szaúd-Arábia déli részén lévő Nadzsrán város egyik mecsetében, aminek következtében legalább hárman meghaltak és tucatnyian megsebesültek – jelentette a szaúdi al-Arabíja hírtelevízió.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.