2019. október 16., szerda, Gál napja

Címke: Aquarius

14 cikk 1/2 oldal

Nem ment többet a civilhajó

Felhagyott tevékenységével a Földközi-tengeren több tízezer migránst megmentő Aquarius civilszervezeti mentőhajó.

Emmanuel Macron kettős játszmája

Emmanuel Macron már szigorította a menedékkérelmi feltételeket, lezárva tartja az olasz határt, és Afrika-politikája kapcsán is vitathatók a szándékai.

Sebességváltó

Ritkán szerepel annyi hajó a nemzetközi hírek között, mint manapság: Diciottiról, Aquariusról, Lifeline. Annyi fotó jelent meg ezekről, hogy az amatőr hajófigyelők bárhol felismerik őket.

Újabb konfliktust szított az Aquarius

Matteo Salvini olasz belügyminiszter kitart a migrációs szigor mellett, és már a hét végén leszögezte: az Aquarius oda mehet, ahova csak akar, de biztosan nem Olaszországba.

Álszentek és cinikusok

Az Aquarius kikötésének megtagadásával Olaszország jó nagyot rúgott a tárgyalóasztalba. Eközben koalíciós válság bontakozik ki Németországban.

A madridi kormány eleget tesz Brüsszel kérésének

Bár Olaszország egy héttel ezelőtt lezárta a kikötőit az illegális bevándorlókat szállító Aquarius előtt, sajtóforrások szerint a menedékkérők Spanyolországba vezető útját olasz hajók is segítették.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.