2023. február 3., péntek, Balázs napja

Címke: Aquarius hajó

6 cikk 1/1 oldal

Svájc megtagadta az Aquarius NGO-hajó bejegyzését

A svájci kormány hétfőn megtagadta, hogy az Orvosok határok nélkül (Msf) és az Sos Mediterranée nem kormányzati szervezet Aquarius nevű közös hajóját bejegyezzék az alpesi országban, és ezzel hajózási engedélyhez jusson az illegális migránsok mentését végző jármű.

Franciaország nem engedi kikötni az Aquariust

Franciaország nem engedi kikötni Marseille-ben az Aquarius civil mentőhajót, hogy ott menekültek tucatjai szálljanak partra – közölte kedden a francia pénzügyminiszter.

Öt ország osztozik az Aquarius menedékkérőin

Az Európai Unióba jutás kényelmesebb módját választották azok a keleti migránsok, akiket egy romániai bűnbanda álházasságokkal juttatott az „ígéret földjére”.

Franciaország kész menedékkérőket befogadni az Aquarius fedélzetéről

Franciaország kész menedékkérőket befogadni az Aquarius fedélzetén utazó migránsok közül, akik jelenleg útban vannak Spanyolország felé – ezt Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter ajánlotta fel spanyol kollégájával, Josep Borrellel folytatott csütörtöki beszélgetése alkalmával.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.