2020. május 28., csütörtök, Emil, Csanád napja

Címke: apec

7 cikk 1/1 oldal

Zárónyilatkozat nélkül ért véget az APEC pápua új-guineai csúcstalálkozója

Elsősorban Kína és az Egyesült Államok nézeteltérései miatt zárónyilatkozat elfogadása nélkül ért véget vasárnap az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozója vasárnap Pápua Új-Guineában, amire még nem volt példa a 21 tagországot számláló szervezet történetében.

Ragaszkodik az egyenlőség elvéhez Trump

Az Egyesült Államok többé nem tűrheti el a tartós igazságtalanságokat a kereskedelemben, ragaszkodni fog az egyenlőség elvéhez – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök egy pénteki beszédében az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) vietnami csúcstalálkozója előtt.

Folyamatban van egy Putyin-Trump találkozó előkészítése

Folyamatban van egy Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök közötti találkozó előkészítése az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezetének jövő heti csúcstalálkozóján – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken Moszkvában.

Canberra tőle telhetően támogatja Trump elnökségét

Az ausztrál kormány kész támogatni Donald Trump megválasztott amerikai elnököt a hatalomátadás alatt és azt követően – mondta Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő hétfőn Limában.

Peking szerint már elfoglalhatták volna a dél-kínai-tengeri szigeteket

Kína jelentős önmegtartóztatásról tett tanúbizonyságot, amikor nem foglalta vissza a sajátjának tartott, de más országok által birtokba vett dél-kínai-tengeri szigeteket – mondta Liu Csen-min miniszterhelyettes az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) manilai csúcstalálkozója előtt Pekingben.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.