2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: anyanyelv

26 cikk 1/3 oldal

Isten másképp

Tavaly indították útjára a Magyar nyelvű otthon című, 18–20 kötetesre tervezett könyvsorozatot, amelyből eddig három készült el.

A multik nyelve

Egy szó, mint száz, nyilvánvaló nemzet- és kisebbségmegtartó erő, ha anyanyelvünket szorongások nélkül használhatjuk kisebbségben, a családi otthon falain túl is.

Idegen nyelv anyanyelv nélkül

Ma pedig odáig jutottunk, hogy a magyar nyelv, az anyanyelv még eszköznek sem kell. Az idegen nyelvek oktatásának stratégiája csak önmagára kíván alapozni.

Reklámvirágok

Ne múló nyelvi divatok írják át a nyelvet, hanem próbáljunk már végre értelmes nyelvtervezéssel odáig jutni, hogy a digitalizációt állítjuk anyanyelvünk szolgálatába!

Soltész Miklós: a nyelv a magyarság megtartó ereje

Az államtitkár a Rákóczi Szövetség anyanyelvi táborában köszöntötte a Kárpátaljáról, Felvidékről, Észak- és Dél-Amerikából és Ausztráliából érkezett gyermekeket.

Paraszt, prosztó, rusztikus

A paraszt szó eredetileg semmilyen bántó jelentéssel nem bírt. Azt jelentette, és ma is azt jelenti: földet művelő, mezőgazdasági munkát végző személy.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.