2024. június 17., hétfő, Laura, Alida napja

Címke: ÁNTSZ

56 cikk 1/6 oldal

Megteltek a strandok

Pontos adatot nem kaptunk a strandvezetőktől, de azt elmondták, hogy az ÁNTSZ egy fürdőzőre előírt tíz négyzetméternyi területét sehol sem lehetett betartani.

Aktivizált önkormányzati hőségtervek

Másodfokú figyelmeztetés esetén a helyhatóságnak és a háziorvosi szolgálatnak különös figyelmet kell fordítania a gyógyszerkészlet feltöltésére, a veszélyeztetett lakossági csoportokra.

Diplomáciai álom és valóság

A ma születésnapos Egyesült Államok visszatalál a diplomácia eredeti gyökereihez: a misszióvezető feladata az, hogy elsősorban a fogadó állam vezetésével keresse a kapcsolatot.

Itt az igazi parlagfűszezon

A héten folyamatosan emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja, így jelentősen erősödhetnek az allergiások tünetei – figyelmeztet az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Gyakori gond a viharkár

A tavasszal, nyáron gyakran erős széllökésekkel, heves esőzésekkel és olykor jégesővel érkező viharok rengeteg kárt okoznak a lakóházakban.

Fokozódik a nyír pollenszórása

Az elkövetkező napokban várhatóan országszerte fokozódik a nyír pollenszórása, a déli, délnyugati országrészben a koncentrációja már a magas szintet is elérheti – tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

Továbbra is erős a pollenterhelés

Továbbra is erős marad a pollenterhelés – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán csütörtökön.

Kezdődik a pollenszezon

Jelenleg a Dél-Alföldön és a nyugati országrészben a legmagasabb a levegő pollentartalma.
56 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.