2019. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: Antall József

45 cikk 1/5 oldal

Antall József kormányzását elemző kötetek jelentek meg

Az első szabadon választott kormány tevékenységét elemző, Antall József miniszterelnök halálának 25. évfordulója alkalmából elkészült köteteket mutatott be a Veritas Történetkutató Intézet kedden Budapesten.

A valóságigenlés és a valóságtagadás

Csak fel kell néznünk ahhoz, hogy ezt észrevegyük: „Az odafent valókat keressétek!; s fogjátok is fel!” (Quae sursum sunt, quaerite; quae sursum sunt, sapite; Kol 3, 1-2).

Becsomagolt bolsevizmus

A szemünk előtt nevetségessé váló operett­ellenzék után tehát jönnek, vagy legalábbis ha nem vigyázunk, jöhetnek az igazi bolsevik, semmitől vissza nem riadó Kun Béla-utódok.

Felavatták Antall József szobrát a sírkertben

Boross Péter hangsúlyozta: a rendszerváltás utáni első szabadon választott kormány miniszterelnökeként Antall József határozott kézzel vezette az országot egy torz korszakból egy igazabb útra.

Antall József történelmi szerepe

Antall József a klasszikus nemzeti szabadelvű, a konzervatív és a keresztény politikai alapelveket egyesítette a magyar nemzeti érzülettel.

Huszonöt esztendeje hunyt el Antall József

Antall József azt tette, amit tehetett, és amit tett, az nem volt kevés – méltatta Orbán Viktor Magyarország rendszerváltás utáni első szabadon választott kormányfőjét.

A túlóra

Teljesen agyament módon rabszolgatörvénynek nevezik azt a jogszabályt, amely alapvetően azt szeretné lehetővé tenni, hogy aki akar, kereshessen több pénzt.

A lépcsőkön gyertyák égtek

1993. december 12-én este hat után néhány perccel a köztelevízió megszakította adását, a monitor a monoszkópra váltott, alatta Chopin Gyászindulójával.
45 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.