2023. október 2., hétfő, Petra napja

Címke: Angola

12 cikk 1/2 oldal

Kétszázezer ember menekült el Angolából

A vendégmunkások az angolai hatóságok szerint önként utaztak haza a szomszédos Kongói Demokratikus Köztársaságba, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint azonban erőszakosan léptek fel ellenük.

Több felelőse van az angolai stadionkatasztrófának

Az angolai elnök, José Eduardo dos Santos által megrendelt vizsgálat megállapította, hogy több felelőse is van a 17 ember életét követelő februári stadionkatasztrófának.

Menekülés az óhazába ötszáz év után

Háromszázezer portugál hagyta el néhány hét alatt Angolát a hetvenes évek közepén. Amikor a délnyugat-afrikai ország kikiáltotta a függetlenségét, a telepeseknek nem maradt választásuk: mindent hátrahagyva kellett menekülniük a katonai szervezetek között kitört polgárháború elől a soha nem látott hazába, Portugáliába.

Egyre többen halnak meg maláriában Angolában

Egyre többen halnak meg maláriában Angolában; a mostani járvány az utóbbi évtizedek legsúlyosabbika a délnyugat-afrikai országban: míg 2014-ben 5500, tavaly pedig 8000 ember halt meg, az idei évnek első három hónapjában 2915-en vesztették életüket a betegségben – közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.