2022. december 3., szombat, Ferenc, Olívia napja

Címke: Andrej Plenkovic

22 cikk 1/3 oldal

Andrej Plenkovic: Orbán Viktor látogatása jó hír

A horvát miniszterelnök magyar kollégájával folytatott megbeszélése után elmondta: a látogatás fontos szerepet játszik a két ország kapcsolatának előmozdításában.

Orbán Viktor a horvát miniszterelnökkel tárgyalt

A felek informális megbeszélést folytattak, melynek során áttekintették a két ország közötti aktuális ügyeket – tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A bojkott jegyében telt idén is a jasenovaci évforduló

A bojkott jegyében telt el idén is a jasenovaci koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója: a zsidó és a szerb közösség szervezetei immár harmadik éve nem vettek részt az évfordulóra rendezett központi megemlékezésen - közölte a horvát sajtó vasárnap.

Olajdiplomáciai előrelépés

A magyar és a horvát kormány minél előbb szeretné lezárni a két ország történelmileg jó kapcsolatát mérgező Mol–INA-ügyet, jelentette ki Orbán Viktor.

Horvátország ismét vesztett a Mol-INA perben

A horvát kormány még februárban fordult a svájci szövetségi bírósághoz jogorvoslatért. A peranyag összeállításával Zágráb egy svájci ügyvédi irodát bízott meg. 
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.