2022. június 30., csütörtök, Pál napja

Címke: amerikai nagykövetség

19 cikk 1/2 oldal

Robbantás a pekingi amerikai nagykövetségnél

Kisebb, házilag készített robbanószerkezet lépett működésbe tegnap az Egyesült Államok pekingi nagykövetségénél. A detonációban csak a támadó sérült meg.

Megnyílt az áthelyezett amerikai nagykövetség

Az Egyesült Államok hétfőn hivatalosan megnyitottnak nyilvánította izraeli nagykövetségét Jeruzsálemben, ahová annak jeleként költöztették át a képviseletet, hogy Washington elismerte a várost Izrael fővárosának.

Költözik az amerikai nagykövetség

Noha csak ideiglenesen helyezik el Jeruzsálemben, hiszen az új nagykövetség csak később épül fel, mégis történelmi lépés az új amerikai főképviselet mai felavatása.

Összecsapások a gázai határnál, sokan megsebesültek

Összecsapások történtek palesztin tüntetők és izraeli katonák között a Gázai övezet határán hétfő délelőtt, és a palesztin vörösfélhold tájékoztatása szerint 28 palesztin sebesült meg az izraeli hadsereg lövéseitől.

Erdogan fellép Jeruzsálem státusának védelmében

Kelet-Jeruzsálemben nyitná meg palesztin nagykövetségét Törökország, jelentette ki Recep Tayyip Erdogan, válaszul arra, hogy Donald Trump amerikai elnök a szent várost elismerte Izrael fővárosaként.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.