2021. augusztus 2., hétfő, Lehel napja

Címke: Amerikai importvámok

10 cikk 1/1 oldal

Putyin előzőleg óva intette Európát

„Én megmondtam" pillanatokban volt gazdag Vlagyimir Putyin éves televíziós fóruma, amely során az amerikai importvámokról, a globális konfliktusokról és a Szkripal-ügyről is szó esett.

Putyin: Oroszország tartós növekedési pályára állt

A Közvetlen Vonal elnevezésű hagyományos interaktív televíziós fórumra a lakosságtól több mint 2 millió kérdés, kérelem és panasz érkezett be, aminek az év folyamán megkezdődik a megoldása.

Az EU 2,8 milliárd eurónyi amerikai termékre vet ki védővámot

Már júliusban hatályba lépteti válaszintézkedéseit az Európai Unió az importált acélra és alumíniumra kivetett amerikai védővámokra; a tervezett lépések keretében az első körben mintegy 2,8 milliárd eurónyi amerikai termékre vetnek ki 25 százalékos importvámot - jelentették be szerdán Brüsszelben.

Mexikó 20 százalékos vámot vetne ki az amerikai sertéshúsra

Mexikó 20 százalékos vámot vet ki az Egyesült Államokból importált sertéshúsra, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok június 1-jétől megszüntette Mexikó mentességét az acél- és alumíniumimportot sújtó vámfizetési kötelezettség alól - tudta meg a Reuters hírügynökség két jól értesült mexikói ágazati forrásból is.

Az EU a Kereskedelmi Világszervezethez fordult az amerikai importvámok ügyében

A Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordult az importált acélra és alumíniumra kivetett amerikai védővámok miatt az Európai Bizottság, valamint megkezdte az arányos ellenintézkedések előkészítését - jelentette be pénteken Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos, hozzátéve, hogy ezzel párhuzamosan egy másik ügyben Kína ellen is panaszt emeltek a WTO-nál.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.