2023. február 9., csütörtök, Abigél, Alex napja

Címke: amerikai elnökválasztás

96 cikk 1/10 oldal

Trump „piszkot” akart Clintonról

Először ismerte el nyilvánosan Donald Trump, hogy fia és veje két évvel ezelőtt azért találkozott egy orosz ügyvédnővel, mert az kompromittáló információkat ígért Hillary Clintonról.

Orosz befolyásolási tervekről beszéltek egyes amerikai tisztségviselők

Tervet dolgozott ki egy orosz kormányzati kutatóintézet arra, hogy miképp lehet Donald Trump javára fordítani a 2016-os amerikai elnökválasztások kampányát vagy aláásni a választóknak az amerikai választási rendszerbe vetett bizalmát – mondta el a Reuters hírügynökségnek három jelenlegi és négy volt amerikai tisztségviselő.

Amerikai elnökválasztás: 10 elektor bizonytalankodik

Tíz elektor az amerikai hírszerzés vezetőjétől kér tájékoztatást, mielőtt szavazna Donald Trump elnökségéről. Közben a Fehér Ház is az esetleges orosz beavatkozás vizsgálata mellett tette le a voksát, és Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője is támogatja az átfogó vizsgálatot.

Trump és Magyarország

Az amerikai elnökválasztás eredménye kedvező fordulat abban az értelemben is, hogy végre megszűnik a demokráciaexportnak nevezett agresszív ideológiai előrenyomulás.
96 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.