2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: Amerikai Egyesült Államok

144 cikk 1/15 oldal

Amerikaiak tízmilliói adták le szavazatukat

A keddi választásokon az ameri­kaiak a 435 washingtoni képviselőjükről, a százból 35 szenátori mandátumról, valamint 36 szövetségi állam kormányzójáról dönthettek.

Faház

Van egy egyetem – a CEU –, amelyik valamilyen, eleddig senki által meg nem fejtett ok miatt nem érzi magára nézve kötelezőnek a hatályos magyar törvényeket.

Egy szöszi szerelme, Hair, Amadeus

A kétszeres Oscar-díjas filmrendező, a csehszlovák új hullám egyik úttörője, aki olyan filmeket készített, mint a Száll a kakukk fészkére, a Hair és az Amadeus, rövid betegség után pénteken halt meg.

Kenyér, puska, sör

Törvényjavaslat készül az Egyesült Államokban a vásárlás szigorításáról, az elnök pedig fegyvert adna a tanárok és a könyvtárosok kezébe.

Új csillagászat született

Sok millió éves dinoszauruszfosszíliák, különleges kisbolygók, gyorsulva olvadó gleccserek, leszakadó jéghegy – 2017 sem szűkölködött tudományos szenzációkban.

Satu

Véget vetett a netsemlegességnek az Amerikai Egyesült Államokban Ajit Pai, az internet szabályozásáért is felelős Szövetségi Kommunikációs Bizottság elnöke.
144 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.