2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: Alternatíva Németországnak

29 cikk 1/3 oldal

Oxfordban nem kérnek az AfD-s Alice Weidelből

Egyre nagyobb a nyomás az Oxfordi Egyetem vezetésén, hogy elhalasszák Alice Weidelnek, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt társ-frakcióvezetőjének egyetemi felszólalását.

A német kétség napja

Angela Merkel személyében olyan kancellár áll (roskadozik?) ma előttünk, aki az elmúlt bő egy évben folyamatosan kettős mozgást végez.

Berlini koalíciós feszültség

A lehető legrosszabbkor vert éket a berlini koalíciós partnerek közé egy, a német alkotmányvédelmi hivatal vezetőjét érintő vita.

Megerősödött a német szélsőjobboldal a chemnitzi tüntetések nyomán

Erősödött az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű német ellenzéki párt választói támogatottsága, amióta esetenként erőszakba forduló tüntetéseket tartanak Chemnitzben egy emberölés miatt, amellyel egy szíriai és egy iraki férfit gyanúsítanak, egy kedden ismertetett felmérés szerint megelőzte a Német Szociáldemokrata Pártot (SPD) és előlépett Németország második számú politikai erejévé.

Hitler esete a számítógépes játékokkal

A holokauszt és a nácizmus továbbra is kényes téma Németországban, ahol a közelmúltban a videójáték-rajongók szenvedték meg az óvatos múltfeldolgozást.

Németország: egyre több a szélsőséges

Időközben nőtt – mégpedig csaknem 30 ezer főre – a szélsőbaloldaliak száma is. A német alkotmányvédelem közülük kilencezret tart erőszakra hajlamosnak.

Egyházellenes irányt vett az AfD

Míg a tartományi miniszterelnök kereszteket helyeztetett ki a közhivatalokban, az Alternatíva Németországnak most leveteti őket az októberi választások előtt.

Netanjahu a jobb- és a baloldalon egyaránt elítélte az antiszemitizmus erősödését

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonon gratulált Angela Merkel német kancellárnak vasárnap választási eredményéhez, és beszélgetésükben elítélte az antiszemitizmus erősödését a jobb- és a baloldali politikában egyaránt, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt megemlítése nélkül – jelentette a Háárec című újság honlapja kedden.

Az egykori NDK területén az AfD a második erő

Németország keleti részén, az egykori NDK területén a második legerősebb párt lett az Alternatíva Németországnak (AfD) a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag) választáson. Szászországban minden negyedik szavazó voksát nyerte el a párt.

Nőtt a konzervatív pártok előnye Németországban

Növelték előnyüket a konzervatív uniópártok Németországban a koalíciós partner szociáldemokratákkal szemben – derül ki abból a felmérésből, melynek eredményét vasárnap ismertette a Bild am Sonntag című lap.
29 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.