2022. június 29., szerda, Péter, Pál napja

Címke: Alsó-Szászország

7 cikk 1/1 oldal

A szociáldemokraták kapták a legtöbb szavazatot Alsó-Szászországban

A szociáldemokraták (SPD) kapták a legtöbb szavazatot a németországi Alsó-Szászország tartományban vasárnap rendezett helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint.

Bevándorlás: lehúzza a rolót két német város

Az országosan is első Salzgitter után újabb, de ezúttal már szociál­demokrata vezetésű alsó-szászországi középváros kíván felhagyni új migránsok befogadásával.

A német politikára is kiterjedt a VW-botrány

Nem csupán szövetségi parlamenti választásokat tartanak idén ősszel Németországban, hanem Alsó-Szászország polgárainak tartományi választásokra is készülniük kell.

Októberben tartják az előrehozott választásokat Alsó-Szászországban

Október 15-én tartják az előrehozott tartományi parlamenti (Landtag-) választásokat Alsó-Szászországban – jelentette be Stephan Weil tartományi miniszterelnök hétfőn Hannoverben, miután megbeszélést folytatott a többi parlamenti párt és frakció képviselőivel.

50 ezer embert lakoltattak ki Hannoverben

Átmenetileg el kellett hagynia az otthonát mintegy 50 ezer embernek vasárnap a németországi Hannoverben, mert egy építkezésen második világháborús bombák nyomaira bukkantak.

Rendőröket sebesített meg egy szélsőséges Németországban

Két rendőrt megsebesített a szélsőjobboldali Reichsbürger (birodalmi polgárok) nevű mozgalom egyik tagja a Németország északnyugati részén található Alsó-Szászországban – közölte csütörtökön a rendőrség.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.