2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: allergia

23 cikk 1/3 oldal

Allergológus: nagyon sok a parlagfű Magyarországon

A világon Magyarországon a legtöbb a parlagfű, és láthatóan képtelenség érdemben csökkenteni a számát – mondta Nékám Kristóf allergológus csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Kenyerük lehet a lisztérzékenyeknek

Új lehetőségeket tárt fel a gabonaallergiában szenvedők életminőségének javítására magyar, ausztrál, norvég, német és kínai kutatócsoportok közös vizsgálata.

Rossz hír a parlagfű allergiától szenvedőknek

Az idén jelentős parlagfűpollen-terhelést kell elviselnie annak a mintegy 2,5 millió embernek, akik Magyarországon parlagfű allergiától szenvednek – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán.

Szakértő: a megelőző kezelések csökkentik az allergiás tüneteket

A megelőző kezelések csökkentik az allergiás tüneteket, a szemészeti tünetek ellen érdemes már az allergiát kiváltó növény virágzása előtt egy héttel szemcseppet használni - mondta el a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Van megoldás az allergiára

Orrdugulás vagy épp folyamatos orrfolyás, szem- és garatviszketés, tüsszögés – sokak szervezete már egyértelműen jelzi, hogy eljött az allergiaszezon.

Erősödhetnek az allergiások légúti tünetei

Egyre több allergizáló növény virágzása okozhat felső légúti tüneteket az allergiásoknak. Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) hetente ad jelentést a pollenhelyzetről.

Meghozta a jó idő a pollenszezont

A pollennaptárban csaknem negyven allergizáló fű- és faféle szerepel, ezek februártól októberig hosszabb-rövidebb ideig okozhatnak tüneteket.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.