2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja

Címke: állattenyésztés

49 cikk 1/5 oldal

Megújulás előtt az állattenyésztés

A Magyar Állattenyésztők Szövetségének új elnöke szerint az innovatív szemlélet mellett az összefogást is erősíteni kell a különböző egyesületek között.

Milliárdokból újulhat meg a hazai állattartás

Jókora összeghez juthatnak az állattartó gazdaságok, a vidékfejlesztési pályázatok keretében eddig csaknem kétszázmilliárd forint európai uniós forrást nyert el az ágazat.

A magyar tenyésztőket védi az új törvény

A közigazgatási egyeztetés lezárulta után a parlament elé kerülhet az új állattenyésztési törvény – jelentette ki tegnap az agrárminiszter. Nagy István szerint az új jogszabály célja, hogy a november elsején hatályba lépett uniós rendeletet szem előtt tartva a lehető legjobban védje és segítse a magyar tenyésztőket és a hazai tenyésztésszervezési rendszer megerősítését.

Átadták a Bábolna TETRA Kft. genetikai kutatóbázisát Uraiújfaluban

Átadták kedden a Bábolna TETRA Kft. baromfi-genetikai kutatóbázisát a Vas megyei Uraiújfaluban, amelyben olyan új hibridek kitenyésztésén dolgoznak majd a kutatók és szakemberek, amelyek amellett, hogy jobban alkalmazkodnak a klímaváltozáshoz, jól tűrik a magasabb környezeti hőmérsékletet, különleges krémszínű tojásokat adnak.

Drágulás várható a tojáspiacon

A szűkösebb termés a termények drágulását indokolja, ami az állattenyésztéshez, köztük a baromfitartáshoz szükséges takarmányárakat is emelheti.

Nagy István: a szürkemarhának van jövője

A szürkemarha a magyar állattenyésztés címerállata, s megtestesíti mindazt, ami a magyarokat jellemzi: konok, szikár, küzd a túlélésért és győz – mondta az agrárminiszter.
49 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.