2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: állat

14 cikk 1/2 oldal

Elefántméretű, emlősszerű állat lehetett az első dinoszauruszok kortársa

Egy elefántméretű, emlősszerű növényevő állattal éltek együtt a mai Európa területén az első dinoszauruszok nagyjából 205-210 millió évvel ezelőtt a triász időszakban – számoltak be a kutatók a Science című tudományos folyóiratban megjelent tanulmányukban, amelynek eredményeit Lengyelországban feltárt fosszíliákra alapozták.

Őskrokodil koponya nélkül

A napokban a Magyar Természettudományi Múzeumban jelentették be, hogy a csaknem ötméteres, 180 millió évvel ezelőtt élt őskrokodil egy új fajt képvisel.

Könnyű volt a mozgás a sziklafalakon

Az emberek kifejezetten jó gyaloglók. Más lények is járnak két lábon – a csimpánzok például gyakorta így közlekednek –, ám egyik állat sem közlekedik úgy, ahogyan mi, emberek.

Az ázsiai elefántok bőre iránti kereslet egyre súlyosabb fenyegetést jelent rájuk

Az ázsiai elefántok bőréből készült termékek iránti kínai kereslet még az elefántcsont-kereskedelemnél is súlyosabb fenyegetést jelent az állatokra nézve, mivel az orvvadászok minden útjukba kerülő ormányost legyilkolnak, nem csupán azokat, amelyeknek agyaruk van - figyelmeztetett kedden egy brit állatvédő szervezet.

Állatkertek harca a kihalás ellen

Központi szerepet játszanak az állatkertek a veszélyeztetett fajok védelmében, nagy részben az állatok szaporítása révén.

Coco Chanel kaparófája

Tizenkét kilós monstrum vagy főtt csirkeszárnyhoz hasonlító, kopasz kandúr: szuszogó, ásítozó macskák gyűjtögették a trófeákat a múlt hétvégén Budapesten.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.