2023. szeptember 29., péntek, Mihály napja

Címke: álláskereső

9 cikk 1/1 oldal

Mélyponton van az álláskeresők száma Zala megyében

Mélyponton van az álláskeresők száma Zala megyében: május végén 6424 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban, a regisztráltak száma utoljára 1990-ben volt ennyire alacsony – tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya szerdán az MTI-t.

Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma

Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma, november végén 1,4 százalékkal volt kevesebb a regisztráltak száma, mint az elmúlt év azonos időszakában – tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya szerdán az MTI-t.

Új eszközt találtak a pincérek az európai munkakereséshez

Bár főként a pályakezdők számára jelent mankót az Europass önéletrajzsablon, azért ennél messze szélesebb a magyar felhasználók köre, különösen, ha abból indulunk ki, hogy csak 2014-ben mintegy 1,1 millióan töltötték le az általunk üzemeltetett felületről – mondta a Magyar Időknek Szabó Csilla, a Nemzeti Europass Központ koordinátora. A külföldi ösztöndíjakra pályázó hallgatók, és nem csak diplomás álláskeresők körében is népszerű, sőt, sokszor uniós pályázatokhoz mellékelt önéletrajzokhoz is használják. Az idén 10 éve létrehozott önéletrajz ismertségét az is jelzi, hogy Európában az ötödik legnagyobb felhasználója Magyarország.

A versenyszféra húzta a foglalkoztatás növekedését

Kedvező tendenciát mutatott a hazai munkaerőpiac az első fél évben is – derül ki a statisztikai hivatal összefoglalójából. A foglalkoztatottak számának 102 400-es növekményéből 70 400-at az elsődleges munkaerőpiac adott.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.