2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: álláskeresés

11 cikk 1/2 oldal

Egyre aktívabbak az álláskeresők

A kutatás szerint az elmúlt egy évben állást keresők 66 százaléka jelenleg is aktív pályázó, függetlenül attól, hogy van-e munkája vagy nincs.

Itt a szép új robotvilág?

Az álláshirdetéseket a munkavállalók manapság a Face­bookon keresik, és az online aktivitásuk alapján ajánlanak nekik megfelelő pozíciókat.

A munkáltatók lejjebb adtak igényeikből

Ma már nem kritérium az álláshirdetésekben a többéves munkatapasztalat, és az alacsony végzettséggel ellátható munkakörökbe sem lehet embert találni.

Jó pont az önéletrajzban a diákmunka

A nyár jó néhány diáknak nemcsak a pihenésről és a szórakozásról, hanem a munkáról is szól. Az ország legnagyobb hazai álláskereső oldalán a szezon elején háromszorosára növekszik az állásajánlatok száma. Az, hogy ki kapja meg a legjobb lehetőséget, gyakran csak néhány apróságon múlik.

Főleg okostelefonon kutatjuk az új állást

Jelentősen emelkedett az elmúlt két évben azoknak a száma, akik kizárólag az okostelefonjuk segítségével böngésznek az álláshirdetések között – derül ki a Profession.hu kedden közzétett jelentéséből.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.