2023. december 7., csütörtök, Ambrus napja

Címke: állampapírok

24 cikk 1/3 oldal

Siker a letelepedési kötvény

Az államkötvény kamatozása a teljes kibocsátási időszakban kedvezőbb volt, mint a hasonló módon értékesített, a lakosságnak is kínált termék.

A magyar gazdaságnak jók a mutatói

Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója szerint ezt támasztja alá, hogy a V4 országain belül is a magyar állampapírok fogynak a leginkább.

Nincs napirenden a lakossági állampapírok kamatának emelése

Az emelkedő hozamkörnyezet ellenére az Államadósság Kezelő Központnál (ÁKK) egyelőre nincs napirenden a lakossági állampapírok kamatának emelése – írta a Világgazdaság a csütörtöki lapszámában.

Csökkenő pályán az államadósság

A magyar gazdaság külső finanszírozási képessége továbbra is jelentősen meghaladja a régiós országokban jellemző szintet, és mérséklődött az ország külső adóssága.

ÁKK: hosszabb futamidejű állampapírokat vásárolnak a kisbefektetők

Augusztusban is folytatódott az átrendeződés a hosszabb futamidejű állampapírok felé, a lakossági állampapírok közül a kétéves állampapírt és a prémium magyar államkötvényt vásárolták leginkább a kisbefektetők – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. kedden.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.