2024. március 1., péntek, Albin napja

Címke: államháztartás

118 cikk 1/12 oldal

Kisebb adókat hoz az új év

A kormány döntése nyomán jövőre újabb adócsökkentési változások lépnek életbe, amelyek pozitívan érintik mind a háztartásokat, mind a vállalkozókat.

Vita az energetikáról és az államháztartásról

A kormánypártok támogatták, az ellenzéki pártok azonban az energiaszektorban a kormányzati befolyás növekedésének lehetőségét látták az energetikai tárgyú törvények, valamint egyes klímapolitikai és adózási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslatban, amelyet tegnap vitatott meg az Országgyűlés.

KSH: a kormányzati szektor minimális hiánnyal zárta az első félévet

A kormányzati szektor előzetes adatok szerint 13,7 milliárd forint hiánnyal zárta az első félévet, ami a GDP arányában 0,1 százaléknak felel meg. A kiadásoknak a bevételeknél nagyobb növekedése miatt az egyenleg 223 milliárd forinttal, GDP-arányosan 1,2 százalékponttal romlott a múlt év azonos időszakához képest – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
118 cikk 1/12 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.