2024. február 29., csütörtök, Szökőév napja

Címke: államadósság

159 cikk 1/16 oldal

Erősödik az állam finanszírozása

2019-ben is elsősorban a forintpiacról akarja biztosítani a lejáratok fedezetét és az állam működéséhez szükséges forrásokat az adósságkezelő.

Szabadulóban

A balliberális kormányok eladósították az államot. Ennek az örökségét vette át 2010-ben az Orbán-kormány, amely előtt a devizahitelek mellett az államadósság ígérkezett a legnagyobb ellenfélnek.

A kutya ugat, a karaván halad

Gazdaságunk a rendszerváltozást követő harminc év legsikeresebb időszakát éli, bővülésének üteme az uniós átlag két és félszerese.

Európa úszik az adósságban

Az olaszok megrovására szolgáló uniós keretrendszer minden tagállamot eladósodottságának mérséklésére fogja. Ezen a téren a hazai haladás látványos, de még sok van hátra.

Telefon a pokolból

Nem akármilyen telefonhívást kapott tíz évvel ezelőtt Magyarországról a Nemzetközi Valutaalap. Maga Simor András mondta bele a kagylóba a nagy igazságot: elszabadult a pokol a piacon!

Kiderült, kik vették meg a kötvényt

A Reuters kötvénypiaci szolgáltatója, az IFR ismertette, hogy kik vették meg az új magyar eurókötvényt. Az egymilliárd eurós, új magyar euró­kötvényből 190 befektető vásárolt.

Új kötvényt bocsát ki az ÁKK

Az Államadósság-kezelő Központ várakozása szerint az új kötvénnyel az önkormányzatok vonzó és biztonságos befektetési lehetőséghez jutnak.
159 cikk 1/16 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.