2023. május 30., kedd, Janka, Zsanett napja

Címke: Államadósság-kezelő Központ

43 cikk 1/5 oldal

Az eddigi legalacsonyabb kamattal bocsátott ki eurókötvényt a kormány

Az eddig legalacsonyabb kamat mellett bocsátott ki eurókötvényt a kormány, az egymilliárd eurós államkötvény kamata csupán 1,25 százalék – közölte Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A magyar gazdaságnak jók a mutatói

Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója szerint ezt támasztja alá, hogy a V4 országain belül is a magyar állampapírok fogynak a leginkább.

Önálló honlapot kapott a Babakötvény

Új, dedikált honlapot kapott az állami támogatás mellett igényelhető Babakötvény – írta szerdai lapszámában a Világgazdaság az Államadósság kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása alapján.

Új kötvényt bocsát ki az ÁKK

Az Államadósság-kezelő Központ várakozása szerint az új kötvénnyel az önkormányzatok vonzó és biztonságos befektetési lehetőséghez jutnak.

Megfeleződött az állami devizaadósság

Az államadósságon belül a deviza részarányát 22 százalékra sikerült csökkenteni tavaly év végére a 2010-es 50 százalékról, és a tervek szerint az idei év végére elérhető a 20 százalék alatti arány.
43 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.