2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: alkotmánymódosítás

48 cikk 1/5 oldal

Védik a macedón képviselőket

A rendőrség közölte, az összes, az alkotmánymódosításra igennel szavazó képviselő védelmét megerősítették, mert többen is jelezték, hogy megfenyegették őket.

Megkezdte az alkotmánymódosításról szóló vitát a macedón parlament

Megkezdődött hétfőn az alkotmánymódosítás vitája a macedón parlamentben, és amennyiben a javaslat kétharmados támogatottságot kap, a nyugat-balkáni országot a jövőben Észak-Macedóniának fogják hívni. A kétharmad megszerzése érdekében a kormányfő amnesztiát ígért az ellenzéknek.

Alkotmánymódosítást kezdeményezett a macedón kormány az ország névváltása miatt

Másfél héttel az országnév megváltoztatásáról szóló érvénytelen macedóniai népszavazás után alkotmánymódosítást kezdeményezett a szkopjei kormány, és amennyiben a javaslat a parlamentben a kétharmados támogatottságot kap, a nyugat-balkáni országot a jövőben Észak-Macedóniának fogják hívni – jelentette kedden a helyi média.

Fidesz: Brüsszel a „Soros-szervezeteket” védi

A Fidesz szerint a brüsszelieknek útjukban áll a „Stop Soros” és a migránsok betelepítését megtiltó alkotmánymódosítás, ezért indítanak miattuk eljárást.

Gulyás Gergely: Magyarország biztonságát garantálni kell

A valós menekülteknek az első biztonságos országban kell menedékjogot biztosítani, a bevándorlásra pedig egyértelműen nemet mondott a kormány, ezt pedig világosan rögzíti a Stop Soros – mondta.

Alkotmányos védelem a betelepítés ellen

Az államnak kötelessége megvédeni az ország alkotmányos önazonosságát és keresztény kultúráját, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.
48 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.