2023. március 28., kedd, Gedeon, Johanna napja

Címke: alkotmány

72 cikk 1/8 oldal

A bajor határrendőrség alkotmányos szerepét vitatják a Zöldek

Az ellenzéki Zöldek megbízásából készült jogi szakvélemény szerint ellentétes a német alaptörvénnyel a nyáron felállított bajor tartományi határrendőrség – írta hétfőn a Süddeutsche Zeitung című müncheni lap. A Zöldek szövetségi parlamenti frakcióvezetője, Katrin Göring-Eckardt a szakvéleményre hivatkozva felszólította Horst Seehofer szövetségi belügyminisztert, hogy szüntesse be a szövetségi rendőrség együttműködését a bajor tartományi határvédelmi szervezettel.

Nem módosul az alkotmány, érvénytelen a romániai népszavazás

Nem kerülhet be a román alaptörvénybe az a módosítás, amely szerint a család egy férfi és egy nő házasságán alapul, mivel az erről rendezett kétnapos népszavazáson a részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt.

Pontosítanák a család fogalmát Romániában

Szeptember 30-án vagy október 7-én rendezhetik meg Romániában azt a népszavazást, amely arról döntene, hogy kibővítsék-e az alkotmány szövegében a család fogalmát.

Alkotmányos Donald Trump beutazási tilalma

Az elnök elképzelései általánosságban szolgálhatnak alapként a szigorúbb bevándorlási intézkedések alkotmányos és jogállami kereteinek meghatározásához.
72 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.