2024. július 22., hétfő, Magdolna napja

Címke: alkotás

12 cikk 1/2 oldal

„Attól nem jut előre a színész, ha megalázom”

Elsősorban rendező, és az is akar maradni, a színház igazgatását viszont el kell végezni – fogalmazott Vidnyánszky Attila a Hír Televízió Ikon című műsorában. A Nemzeti Színház főigazgatója azt vallja, jó hangulatban kell alkotni.

Huszonöt alkotás versenyez a Bujtor István Filmfesztiválon

Huszonöt alkotás szerepel a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjában, a 2009-ben elhunyt Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer emléke előtt tisztelgő seregszemlét augusztus 18. és 20. között tartják Balatonszemesen.

A szellemi szabadság derűje

Turczi István alapította és vezeti Közép-Európa egyetlen költészeti folyóiratát, a Parnasszust, és egyben ő a Költők Világkongresszusának alelnöke is.

Mi van a szelencében?

A Pandora’s Box zenekar tovább él, alkot és dolgozik. Más kérdés, hogy mai, kevésbé értékorientált világunkban aligha van könnyű dolguk.

Csoda és kétség kontextusa

Amennyire alapvető és pozitív kapcsolódási lehetőséget kínál a csoda témája, épp annyi veszélyt és buktatót rejt a kontextus.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.