2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: alkoholfogyasztás

13 cikk 1/2 oldal

Erre figyelmeztetik a terhes nőket Ausztráliában

A várandósság idején való alkoholfogyasztás magzatra gyakorolt káros hatásaira figyelmeztető címkék kerülnek ezentúl az alkoholtartalmú termékekre Ausztráliában és Új-Zélandon.

Skócia harca az alkoholizmus ellen

Skóciában hetente átlagosan 687 ember kerül kórházba, és huszonketten vesztik életüket alkoholos befolyásoltsághoz kötődően.

Nagyüzem a mentőknél

A mértéktelen alkoholfogyasztás miatt idén az átlagosnál kevesebben, összesen hetvenen kerültek kórházba, többségében fiatalok, sőt két kiskorú is.

A fővárosban csaknem hetvenen kerültek detoxikálóba

A megszokottnál kevesebben, de a mostani szilveszteren is csaknem hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a fővárosban – hangzott el az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Az alkoholpolitika adóssága

E sorok írója a 2010-től kibontakozott, 2014-ben újabb és még erősebb fundamentumra épülő nemzetpolitikánk nagy adósságának tartja a nemzeti alkoholpolitikát.

A litvánok fogyasztják a legtöbb alkoholt, és sok az öngyilkos

A litvánok fogyasztják a legtöbb, évi fejenkénti 18,2 liter alkoholt a világon, a térségek közül az európaiak járnak az élen átlag 10,3 liter alkoholfogyasztással az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a 194 tagországról szerdán közzétett legfrissebb, 2016-os adatok szerint. Mindemellett Litvániában követik el a legtöbb öngyilkosságot az Európai Unióban.

Ostorcsapással büntethetik a bulizó iráni fiatalokat

Az iráni rendőrség 120 embert előállított „alkoholfogyasztás és bulizás” miatt egy teheráni kávéházban tartott razzián. A fiatalok szigorú büntetésre számíthatnak. Tavaly egyenként 99 ostorcsapásra ítéltek őket egy hasonló ügyben.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.