2022. január 24., hétfő, Timót napja

Címke: Alexisz ciprasz

24 cikk 1/3 oldal

Zavargások a görög utcán

Könnygázzal oszlatták a tömeget a görög rendőrök szombat este Szalonikiben, ahol a Macedóniával kötött megállapodás miatt vonultak utcára.

Alexisz Ciprasz fejét követelik

A görög lakosság nem tolerálja tovább a kormánypárt trükkjeit. Tudniuk kell, miért vesztette ennyi ember az életét igazságtalanul.

Tusk az EU-csúcson végleg elvetné a migránskvótát

A kötelező kvóták megosztónak és teljességgel hatástalannak bizonyultak, és kizárólag a tagállamok képesek a migrációs válság kezelésére – fogalmazott Tusk az uniós vezetőkhöz írt levelében.

Athén lassan kilábal a gazdasági válságból

A megállapodás megnyithatja az utat a friss hitelek előtt, illetve közelebb hozhatja Görögországot ahhoz a célhoz, hogy visszatérhessen működése piaci finanszírozásához.

A német elnök egy erős Európa mellett szállt síkra

A politikai és gazdasági árkok betemetésére szólított fel, és a „27-ek erős Európája” mellett szállt síkra szombaton, kétnapos hivatalos látogatásának második napján Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök a görög fővárosban.

Ciprasz óva int az uniós nagyhatalmak „zárt klubjától”

A görög kormányfő arra figyelmeztetett hétfőn, hogy egy az Európai Unión belüli nagyhatalmakat tömörítő „zárt klub” veszélybe sodorhatja az európai vívmányokat, és a 27 tagállam tényleges megosztásához vezethet.
24 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.