2022. július 6., szerda, Csaba napja

Címke: Aleksandar Vucic

101 cikk 1/11 oldal

Aleksandar Vucic: Szerbia katonailag továbbra is semleges marad

Szerbia a jövőben is megtartja katonai semlegességét, de javítani szeretne az együttműködésén NATO-val, és meg kívánja őrizni jó kapcsolatát Oroszországgal és Kínával – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök hétfőn a Belgrádhoz közeli Mladenovacon, ahol Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen nyitotta meg a Szerbia 2018 elnevezésű, civileknek szervezett nemzetközi terepgyakorlatot.

Elmaradt a szerb és a koszovói elnök találkozója Brüsszelben

A várakozásokkal ellentétben végül nem találkozott egymással Aleksandar Vucic szerb és Hashim Thaci koszovói elnök pénteken Brüsszelben, miután előbbi lemondta a tárgyalást, mondván, hogy annak jelenleg nincsenek meg a minimális feltételei.

Tovább fokozódik a feszültség Szerbia és Koszovó között

Fenyegetések és üzengetések jellemezték az utóbbi néhány napot Szerbiában és Koszovóban, az országok elnökei pénteken Brüsszelben találkoznak, hogy a Belgrád és Pristina közötti viszony rendezéséről tárgyaljanak, ám egy nappal a találkozó előtt sem biztos még, hogy mit fog mondani egymásnak a két politikus.
101 cikk 1/11 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.