2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: ALDE

14 cikk 1/2 oldal

Titkolja gazdálkodását a Momentum az ÁSZ előtt

A számvevőszék hangsúlyozta, hogy a törpepárt nem bocsátott a rendelkezésükre semmilyen bizonyítékot, szerződést, számlát vagy bizonylatot a kampánypénzek szabályszerű felhasználásának igazolására.

A kormány válasza a liberális rágalmakra

A Kormányinfón a leszavazott, de újra az EP elé vitt migrációs vízum, az ENSZ-paktum, illetve Soros György és Frans Timmermans találkozójáról is szó volt.

Akcióban az új Soros-párt

Soros György és legfőbb szövetségesei, a liberálisok közvetlenül is beszálltak a kampányba: a Momentum Mozgalom nyíltan vállalta a spekuláns érdekeinek hazai képviseletét.

Tovább erősödhet az EP-ben a Fidesz

Akár két-három képviselővel is többet küldhet a Fidesz–KDNP jövőre az Európai Parlamentbe a brüsszeli Politico elemzése szerint.

Bukaresti palotaforradalom

A kabinet lemondása után Grindea-nu alatt ugyan „elfogyott” a kormány, ám az első ember továbbra sem hajlandó lemondani.

Pártja is megvonta a bizalmat Sorin Grindeanu román kormányfőtől

Megvonta a politikai bizalmat a bukaresti kormány fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) is Sorin Grindeanu miniszterelnöktől szerdán, miután néhány órával korábban a kormánykoalíció kisebbik pártja, a liberális ALDE is támogatása megvonásáról döntött. A miniszterelnök a jelek szerint továbbra sem hajlandó lemondani.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.