2019. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: albérlet

57 cikk 1/6 oldal

Fordulat jöhet az albérletek piacán

Az előző években elindult építkezések jelentős része idén fejeződik be, az új lakások megjelenése pedig fordulatot hozhat az albérletek piacán.

Növekszik az albérlők száma az agglomerációban

A belvároshoz képest átlagosan 70-80, a külső kerületekhez viszonyítva 20-30 százalékkal kerül kevesebbe a lakásbérlés az Otthontérkép.hu által vizsgált tizenöt agglomerációs településen.

Közjegyzőt is bevonnak a kiadáshoz

Évről évre nő a közjegyző előtt kötött lakásbérleti szerződések száma, a tulajdonosok elsősorban a nem fizető és az ingatlant elhagyni nem akaró bérlők ellen kívánják bebiztosítani magukat.

Korlátozott az állam mozgástere a lakáskiadásban

A Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a lakás-bérbeadók és -bérlők érdekeit egyaránt szolgáló törvényes működés biztosítása a legfontosabb feladat a magánbérleti piacon.

Már beindult az idei albérletszezon

A Fogyasztóvédői Egyesületek Országos Szövetsége szerint számos buktató leselkedik ezen a területen is az érintettekre.

Sok a kiadó lakás, a havi díj azonban magasabb

Bő albérleti kínálattal, de magas havi díjakkal szembesülhetnek a leen­dő egyetemisták és főiskolások. A felsőoktatási ponthatárhúzással idén is elkezdődött az albérletkeresési roham.

Hamarosan indul az egyetemisták rohama az albérletekért

Július 25-én, a felvételi ponthatárok kihirdetésével elindul az egyetemisták és főiskolások rohama az albérletekért. A fővárosban egy egyszobás lakás havi bérleti díja átlagosan 96 ezer forint körül indul, míg a vidéki nagyvárosokban átlagosan 73 ezer forint. Budapesten az elmúlt tíz évben több kerületben megduplázódtak az árak – derül ki az Otthon Centrum friss albérleti körképéből.
57 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.