2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: albérlet

57 cikk 1/6 oldal

Növekszik az albérlők száma az agglomerációban

A belvároshoz képest átlagosan 70-80, a külső kerületekhez viszonyítva 20-30 százalékkal kerül kevesebbe a lakásbérlés az Otthontérkép.hu által vizsgált tizenöt agglomerációs településen.

Közjegyzőt is bevonnak a kiadáshoz

Évről évre nő a közjegyző előtt kötött lakásbérleti szerződések száma, a tulajdonosok elsősorban a nem fizető és az ingatlant elhagyni nem akaró bérlők ellen kívánják bebiztosítani magukat.

Korlátozott az állam mozgástere a lakáskiadásban

A Pénzügyminisztérium államtitkára szerint a lakás-bérbeadók és -bérlők érdekeit egyaránt szolgáló törvényes működés biztosítása a legfontosabb feladat a magánbérleti piacon.

Már beindult az idei albérletszezon

A Fogyasztóvédői Egyesületek Országos Szövetsége szerint számos buktató leselkedik ezen a területen is az érintettekre.

Sok a kiadó lakás, a havi díj azonban magasabb

Bő albérleti kínálattal, de magas havi díjakkal szembesülhetnek a leen­dő egyetemisták és főiskolások. A felsőoktatási ponthatárhúzással idén is elkezdődött az albérletkeresési roham.

Hamarosan indul az egyetemisták rohama az albérletekért

Július 25-én, a felvételi ponthatárok kihirdetésével elindul az egyetemisták és főiskolások rohama az albérletekért. A fővárosban egy egyszobás lakás havi bérleti díja átlagosan 96 ezer forint körül indul, míg a vidéki nagyvárosokban átlagosan 73 ezer forint. Budapesten az elmúlt tíz évben több kerületben megduplázódtak az árak – derül ki az Otthon Centrum friss albérleti körképéből.
57 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.