2024. február 23., péntek, Alfréd napja

Címke: alaszka

15 cikk 1/2 oldal

A szökőár ezúttal elmaradt

Alaszka legnagyobb városának épületei megremegtek, megrongálódtak, utak gyűrődtek fel, lámpaoszlopok és fák inogtak a 7-es erősségű földmozgás hatására.

Erős földrengés rázta meg Alaszkát

Erős, az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 7-es erősségű földrengés rázta meg helyi idő szerint péntek reggel az alaszkai Anchorage városának térségét, a hatóságok cunami-riasztást adtak ki Alaszka déli partvidékére, de kevéssel ezután visszavonták a figyelmeztetést.

Elkészült a kihalt emlősöket is összegző első világtérkép

Dán és svéd kutatók elkészítették az emlősök legátfogóbb családfáját és atlaszát, amely minden ma élő és egykor kihalt emlősfajt összeköt. A csaknem hatezer fajt átfogó térkép a biodiverzitás globális mintázatának több korábbi elméletét is megdönti.

Újabb rakétakísérletet hajt végre az USA Alaszkán

Újabb rakétakísérletet hajt végre az Egyesült Államok várhatón a jövő héttől Alaszkán, hogy tesztelje a THAAD rakétavédelmi rendszernek az észak-koreai fenyegetésekkel szembeni védelmét – közölte vasárnap az amerikai parti őrség.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.