2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: alapjövedelem

26 cikk 1/3 oldal

Ide a pénzt!

Az ötlet egyszerű, egyben zseniális.

Alapjövedelem: véget ér a finn kísérlet

A finn kormány nem bővíti azt a kísérletet – sőt jövőre véget vet neki –, amelynek keretében – Európában először – egy kiválasztott csoport számára bevezették az általános alapjövedelmet.

Alapjövedelem pró és kontra

Vita a Párbeszéd szóvivője és Boros Imre között arról, hogy munka nélkül jár-e fizetés. Tordai Bence cikke után olvashatják a közgazdász válaszát.

Alapjövedelem-utópia

Nem feltételezzük, hogy ez a szellemileg nem retardált ötletelőbrigád nem tud elvégezni hasonlóan egyszerű aritmetikai műveleteket, hogy eljusson a kíméletlen következtetésig.

Szép csokor virág

A végső cél eléréséhez legtöbbször elengedhetetlen, hogy a diadalra törő szereplő alaposan felmérje a helyzetet, s az sem árt, ha az aspiráns legalább egy jó ötletet fel tud mutatni.

Egy tetszetős liberális délibáb

Nem véletlen, hogy a feltétel nélküli alapjövedelmet végül sehol sem vezették be, mivel a fennálló szociális kríziseket csak konzerválja, rossz és költséges válaszokat eredményez.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.