2023. szeptember 22., péntek, Móric napja

Címke: alakuló ülés

27 cikk 1/3 oldal

Megtartotta alakuló ülését a CO2 Koalíció

A Palkovics László által életre hívott új testület létrehozásának közvetlen kiváltó oka a gépkocsik károsanyag-kibocsátására vonatkozó tervezett európai szabályozás előkészületeinek előrehaladása volt. 

Megtartotta alakuló ülését a kolumbiai parlament

Megtartotta alakuló ülését pénteken a kolumbiai parlament, és most első ízben foglaltak helyet a padsorokban a marxista Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) lázadószervezet egykori gerillái.

Megtartotta alakuló ülését az új kormány

Tájékoztatása szerint első ülésén a kabinet megalkotta a kormány tagjai feladat- és hatásköréről szóló rendeletét, valamint memorandumot fogadott el a kárpátaljai magyarság védelme érdekében.

Közjáték a T. Házon belül és kívül

A mandátumvizsgálatot követően a képviselők és nemzetiségi szószólók letették az esküt, egy kivétellel, Hadházy Ákos ugyanis nem tett fogadalmat.

Elfogadták a parlamenti bizottsági struktúrát

Az előző ciklussal azonos bizottsági struktúrában folytatja munkáját a parlament, a keddi alakuló ülésen megválasztották a testületek elnökét, alelnökeit és tagjait is.

Sajtóklub: Aljasság összemosni a Gyurcsány-korszakot a mostanival

Aljasság Gyurcsány Ferenchez és 2006 őszéhez hasonlítani mai demokrácia és kormányzás állapotát – hangzott el a Sajtóklubban annak kapcsán, hogy a Jobbik meghirdette: az Országgyűlés alakuló ülésének napján, május 8-án a párt képviselői lebontják a parlamentet körülvevő kordonokat.
27 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.