2022. január 21., péntek, Ágnes napja

Címke: Alain Juppé

17 cikk 1/2 oldal

Juppé nem lesz francia elnökjelölt

Alain Juppé korábbi miniszterelnök hétfőn Bordeaux-ban megerősítette: nem lesz jelölt a tavaszi francia elnökválasztáson, akkor sem, ha Francois Fillon „nyakassága zsákutcába vezet”.

Fillont beidézték vádemelésre, de nem lép vissza

Francois Fillon, a hat hét múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje nem lép vissza annak ellenére sem, hogy a családja feltelezett fiktív parlamenti állásai ügyében eljáró vizsgálóbírók március 15-re beidézték, hogy ismertessék vele a vádemelést.

Pánikhangulat a francia jobboldalon

Egyre jobban megnyílik az út Marine Le Pen szélsőjobboldali jelölt előtt az elnöki székhez Franciaországban. A jobboldali esélyes, Francois Fillon úgy fest, már nem tud kikeveredni a botrányból, amely a családjának fenntartott fiktív állások miatt robbant ki múlt héten.

Magas részvétel a francia jobboldal elnökjelölt-állító választáson

Több mint egymillió választásra jogosult francia állampolgár adta le voksát vasárnap délig a francia jobboldal elnökjelölt-állító választásának első fordulójában – jelentette be Thierry Solere, a legnagyobb francia ellenzéki párt, a Köztársaságiak által rendezett előválasztás szervezőbizottságának elnöke.

Jobboldali elnökjelölt-állító választás Franciaországban

Vasárnap rendezi meg a francia jobboldal az elnökjelölt-állító választás első fordulóját, amelyen hét politikus méretteti meg magát. Az utolsó felmérések szerint szoros eredmény várható a három favorit, Nicolas Sarkozy volt államfő, és két volt miniszterelnök, Alain Juppé és Francois Fillon között.

Emelkedőben van Alain Juppé csillaga

A franciák 72 százaléka úgy vélte előzetesen: Nicolas Sarkozy nem fogja tudni behozni a hátrányát Alain Juppével szemben.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.