2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: AKP

19 cikk 1/2 oldal

A végleges hivatalos adatok szerint is Erdogan győzött

Recep Tayyip Erdogan török elnök nyerte 52,59 százalékkal a július 24-ei államfőválasztást Törökországban a Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) szerdán nyilvánosságra hozott hivatalos végeredménye szerint. Az előrehozott államfő- és parlamenti választásról közölt mostani adatok és a korábbi, félhivatalos eredmény között minimális az eltérés.

Marad a rendkívüli állapot Törökországban

A ma egy éve történt, július 15-i sikertelen puccskísérletre emlékezik a Török Köztársaság, amelynek alapjait megrengette az államcsínyt követő, százezreket érintő tisztogatási hullám, írta a távirati iroda. Ankarában a politikai akarat egyértelmű: érvényben marad a puccskísérletre válaszul kihirdetett rendkívüli állapot, ami az ellenzék szerint második államcsínnyel ér fel.

Ismét verekedés tört ki a török parlamentben

Ismét verekedés tört ki a török parlamentben hétfőn, ütötték, rúgták egymást a politikusok, amikor a képviselők mentelmi jogának eltörléséről szóló javaslatról vitáztak – jelentette a Dogan török hírügynökség.
19 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.