2024. április 16., kedd, Csongor napja

Címke: ÁKK

133 cikk 1/14 oldal

Erősödik az állam finanszírozása

2019-ben is elsősorban a forintpiacról akarja biztosítani a lejáratok fedezetét és az állam működéséhez szükséges forrásokat az adósságkezelő.

Ismét kötvényt bocsát ki a magyar állam Kínában

A szorosabbra fonódó kétoldalú gazdasági kapcsolatok jegyében a Bank of China új termék bevezetését jelentette be a Budapesti Értéktőzsdén, és további kínálatbővítésre is van lehetőség.

Merkel bábja ült a CDU elnöki székébe

Bár Angela Merkel pénteken könnyek között búcsúzott a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki székétől, attól nem kell tartania, hogy utódja megnehezíti a 2021-ig tartó kancellári pályafutását.

A tervezettnél több állampapírt adott el az ÁKK

A meghirdetett mennyiségnél 3 milliárd forinttal nagyobb összegben, 39 milliárd forintért értékesített állampapírt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.

Siker a letelepedési kötvény

Az államkötvény kamatozása a teljes kibocsátási időszakban kedvezőbb volt, mint a hasonló módon értékesített, a lakosságnak is kínált termék.

Kiderült, kik vették meg a kötvényt

A Reuters kötvénypiaci szolgáltatója, az IFR ismertette, hogy kik vették meg az új magyar eurókötvényt. Az egymilliárd eurós, új magyar euró­kötvényből 190 befektető vásárolt.
133 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.