2022. január 19., szerda, Sára, Marió napja

Címke: Akihito

8 cikk 1/1 oldal

Tündérmese a japán császári udvarban

Lemond császári előjogairól Mako hercegnő, Akihito császár legidősebb, 25 éves unokája, hogy közrangú szerelméhez mehessen feleségül. Közben a kormány Akihito császár példa nélküli lemondását készíti ma elő egy törvényjavaslat várható elfogadásával.

Jogászok készítik elő Akihito lemondását

Jogi kiskapukat keresnek Japánban, hogy a 83 éves Akihito császár törvényes keretek között adhassa át a trónt fiának. A világ egyetlen életben lévő császára tavaly nyáron utalt rá először, hogy szívesen visszalépne Naruhito javára, azonban a jelenlegi japán alkotmány nem rendelkezik ilyen lehetőségről.

Mindhalálig?

A 82 éves japán császár szokatlan módját választotta annak, hogy megossza gondolatait a japán közvéleménnyel. Akihito a televíziós beszéd mellett döntött.

Visszavonulását fontolgatja a császár

Akihito császárt elsőszülött fia, Naruhito koronaherceg követi a trónon. Az öröklési sorban második Naruhito öccse, Akisino herceg.

Véget érhet egy korszak Japánban

Nagy tömeg kísérte ki a császári gyorsvasúthoz Akihito császárt és Micsiko császárnét, amikor nyári pihenésükre indultak a tokiói vasútállomásról.

Lemondani készül a japán császár

Lemondani készül Akihito japán császár – közölték szerdán az NHK japán állami tévécsatornával az uralkodóházhoz közel álló források.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.