2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja

Címke: Airbus

38 cikk 1/4 oldal

Kibertámadás érte az Airbus repülőgépgyártó vállalatot

Kibertámadás érte az Airbus információs rendszerét. Az adatlopással járó támadás nem veszélyeztette a vállalat gazdasági tevékenységét – közölte a legnagyobb európai repülőgépgyártó konzorcium szerdán.

Ultimátumok sora szorongatja Londont

Napokkal a londoni brexitszavazás előtt ultimátumoktól hangos az európai sajtó: tegnap az Airbus vezérigazgatója nevezte szégyenteljesnek a brit kilépést övező bizonytalanságot.

Kivonulhat az Airbus Nagy-Britanniából

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium vezérigazgatója szerint kérdésessé válhat a cég további jelenléte a brit gazdaságban, ha Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodás nélkül távozik az Európai Unióból.

Tizenhat helikoptert vásárolt a honvédség

Tizenhat Airbus helikoptert vásárolt a Magyar Honvédség. A beszerzésről szóló szerződést pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban (HM) írták alá. Az Airbus kommunikációs ügynöksége által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ezek a helikopterek bevethetők lesznek minden katonai helyzetben, könnyű súlyú, taktikai szállítóeszközeiként, harcászati felderítési feladatokra, valamint kutató-mentő vagy támadó szárazföldi műveletekben.

Modern harci helikopterek a honvédségnél

A sajtónyilvános eseményen az Airbus és a fejlesztésben részt vevő cégek szakemberei testközelből is bemutatták a H145M gépet és annak fegyverzetét.

Újabb géppel bővül a német kormányflotta

A repülőgép 5000 kilométer megtételére lesz képes, és főleg európai utakra fogják használni, de elvileg Észak-Amerikát is el tudja érni.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.