2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: airbnb

53 cikk 1/6 oldal

Amerikai zsidók beperelték az Airbnb-t vallási alapú diszkrimináció vádjával

Vallási alapú hátrányos megkülönböztetés vádjával amerikai zsidók egy csoportja beperelte szerdán az Airbnb szállásközvetítő céget az Egyesült Államokban, mert a vállalat levette kínálatából a megszállt Ciszjordániában található izraeli telepeken lévő, mintegy 200 kiadó lakást.

Szigor jöhet az Airbnb-nél

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára megfontolásra érdemesnek nevezte többek között Amszterdam, Barcelona és Bécs airbnb-s kiadást szigorító megoldását.

Airbnb: többen feladják

A legújabb kormányzati megnyilvánulások szerint az adóhatóság szigorú ellenőrzései mellett nem várható intézkedés a rövid távú lakáskiadás ellen.

Kevesen bérelnének lakást a belvárosban

Mivel sokaknak megfizethetetlenné váltak Budapest belső kerületeinek albérletei, a legnagyobb kereslet a kijjebb fekvő városrészekre helyeződött át.

Megtorpantak a befektetők a Belvárosban

Négy-öt éve Budapest Belvárosából indult el a lakáspiaci felfutás. Bár azóta folyamatosan emelkedtek az árak, a főváros szívében is változik a helyzet.
53 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.