2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: aids

16 cikk 1/2 oldal

Sokan nem tudják, hogy fertőzöttek

Ma Magyarországon mintegy kétezer HIV-fertőzöttet tartanak nyilván, de akár még kétszer ennyien is lehetnek azok, akik nem is tudják, hogy az AIDS vírusa ott van a szervezetükben.

A génmanipuláció még számos kockázattal jár

Az egyes baktériumok működéséből ellesett eljárás megfelelő alkalmazásával azonban számos, ma még gyógyíthatatlan betegség legyőzhetővé válhat a jövőben.

Liberális füvészkertek

Svéd kutatások kimutatták, hogy a THC (tetrahydrocannabinol), ami egy pszichoaktív vegyület, fogékonnyá teszi a füvező tinédzsereket az ópiumszármazékokra való rászokásra.

ÁNTSZ: nem emelkedett az újonnan regisztrált HIV-fertőzöttek száma

Magyarországon a legfrissebb eredmények szerint az elmúlt évhez képest nem növekedett az újonnan regisztrált HIV-fertőzöttek száma – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Évente 200-300 új HIV-fertőzést diagnosztizálnak.

Sokan nem tudják, hogy AIDS-betegek

Becslések szerint világszerte csaknem 37 millióan hordozzák az AIDS vírusát, de ahogy Magyarországon, másutt sem végeztet tesztet minden fertőzött.

HIV-pozitív baba született

Idén június végéig már majdnem annyian haltak meg AIDS-ben Magyarországon, mint tavaly egész évben. Akkor összesen 11 áldozatot követelt a kór, idén már 8-an vesztették életüket, és több mint száz új esetet regisztráltak.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.