2022. január 24., hétfő, Timót napja

Címke: Ahmet Davutoglu

54 cikk 1/6 oldal

Hivatalosan is benyújtotta lemondását Davutoglu

Hivatalosan is benyújtotta lemondását Ahmet Davutoglu a török miniszterelnöki tisztségről, miután a várakozásoknak megfelelően az Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP) vasárnapi rendkívüli pártkongresszusán egyhangúlag kormányfővé választották Binali Yildirim korábbi közlekedési minisztert, akit Recep Tayyip Erdogan török elnök már vasárnap este felkért az új kormány megalakítására.

Távozik a kegyvesztett török miniszterelnök

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök csütörtökön lemondott a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjában (AKP) betöltött elnöki pozíciójáról, ami az AKP alapszabálya szerint egyben a kormányfői poszt feladását is jelenti.

Megerősítette távozását a török kormányfő

Nem indul újra a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) vezetéséért Ahmet Davutoglu török miniszterelnök, így a továbbiakban kormányfő sem lehet.

Távozik posztjáról a török miniszterelnök

Nem indul újra a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) vezetéséért Ahmet Davutoglu török miniszterelnök, így a továbbiakban kormányfő sem lehet.

Davutoglu: senki ne várja, hogy egy terrorszervezettel párbeszédet folytassunk

Az Európai Unió és Törökország között létrejött, az illegális migráció visszaszorítását célzó március 18-i egyezmény végrehajtása megakadályozza, hogy az Égei-tenger a „menekültek temetőjévé” váljon – mondta Ahmet Davutoglu török miniszterelnök kedden Ankarában.
54 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.