2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: agykutatás

11 cikk 1/2 oldal

Megvizsgálták a halogatás agyi okait

Két agyi terület felelős a halogatásért – állapította meg egy német kutatócsoport, amely azt vizsgálta, mi állhat amögött, hogy egyes emberek inkább halasztanak későbbre tennivalókat ahelyett, hogy azonnal elvégeznék azokat.

Bírjuk idegekkel

Freund Tamás, az MTA idegtudományi kutatóintézetének igazgatója azt vallja, ha a gyerekeket mindennap érné valamilyen művészeti élmény, előrébb tartanánk.

Magyar felfedezés agykutatásban

A térbeli tájékozódásért felelős agysejteket vizsgálta két magyar kutató – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Az agyszövet túlélése a tét

A gyulladásos folyamatok fő agyi szabályozói az úgynevezett mikrogliasejtek, amelyek aktivitása az idegrendszeri betegségekben megváltozik.

Az emlékezet dudorai

Napjaink pedagógiájában az egyre kidolgozottabb, sokrétűbb, színesebb, szagosabb, érdekesebb tanítási módszert szeretnénk alkalmazni.

Kutató orvos: a magyar agykutatás dinamikusan fejlődik

Magyarországon az agykutatás dinamikusan fejlődik és nemzetközi szinten is versenyképes, bár az infrastruktúra nem mindenhol ugyanolyan szintű – mondta Farkas Eszter, a Szegedi Tudományegyetem agyi keringést kutató orvosa az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.