2019. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: Agrárgazdasági Kutató Intézet

13 cikk 1/2 oldal

Több forrás juthat állatjóléti támogatásra

Új állatjóléti támogatási programról tárgyal az Európai Bizottsággal az Agrárminisztérium. Ennek keretében a baromfiágazat számára a tavalyinál több forrást különített el 2019-re a tárca – írja szerdai számában a Világgazdaság.

Rákaptak a hitelekre az élelmiszeripari cégek

A társas vállalkozások hitelállománya több mint 20 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, így meghaladta a 440 milliárd forintot.

Feldman: a kertészeti ágazatban is növelni kell a béreket

A kertészeti ágazatban növelni kell a béreket, ami csak a termelékenység és a beruházási hajlandóság bővítésével lehetséges – hívta fel a figyelmet a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

Nagyot nőtt a baromfihús-import

Több mint 16 százalékkal 105 ezer tonnára csökkent az év első hét hónapjában a magyar baromfihús exportja, miközben a húsimport 84 százalékkal 42 ezer tonnára bővült – írja hétfői számában a Világgazdaság a Agrárgazdasági Kutató Intézet adataira hivatkozva.

Eltűnőben a málnaültetvények

Tovább csökkent idén a Magyarországon termesztett málna mennyisége, a gyümölcsből a júniusi, júliusi szezon alatt átlagosan 1500-2000 tonnát takarítottak be.

Jól alakult az ágazat első negyedéve

Jelentősen növekedtek a mezőgazdasági termelők beruházásai az első negyedévben, ami kedvezően hat az ágazat versenyképességére – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

Több pénzhez jutottak a gazdák

Alaposan megnőtt az idén a nemzeti költségvetésből finanszírozott agrártámogatások összege, az első félévben közel 60 milliárd forint került a gazdákhoz.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.