2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: ágazat

20 cikk 1/2 oldal

Kapkodnak a vevők a magyar halért

Feladta a leckét idén az időjárás a hazai tógazdaságoknak, a kevés csapadék és a nagy meleg sem kedveztek a halnevelésnek.

Minden ágazatban nőttek a bérek

Átlagosan bruttó 30-40 ezer forinttal nőttek a fizetések májusban az egy évvel korábbihoz képest a különböző ágazatokban. A legnagyobb mértékű az egészségügyben ment végbe.

Elkerülhetetlen a Tesco-sztrájk

A törvényes sztrájkkészültség mára átváltott aktív felkészülésbe. A Tesco Magyarország egyáltalán nem tervez további lépéseket idén a dolgozók által sérelmezett kérdésekben.

Vastagabb pénztárcák miatt bővül a forgalom

A kiskereskedelmi forgalom utóbbi két hónapban tapasztalt lendületes növekedése a háztartások fogyasztásának további emelkedését vetíti előre.

Győrffy Balázs: az élelmiszeripar a harmadik legnagyobb ipari ágazat Magyarországon

Az élelmiszeripar a harmadik legnagyobb ipari ágazat Magyarországon 2600 milliárd forint körüli termelési értékkel, ezzel az európai uniós tagállamok között a 16. helyet foglalja el, és az uniós termelés egy százalékát adja – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kedden a Nógrád megyei Szentén.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.