2022. augusztus 14., vasárnap, Marcell napja

Címke: afp

9 cikk 1/1 oldal

Irodát nyitott Phenjanban a francia hírügynökség

Az AFP francia hírügynökség hivatalosan megnyitotta állandó irodáját a világ egyik legelzártabb országának számító Észak-Koreában, ahol ritkaságnak számít a külföldi médiumok jelenléte.

Erdogan megerősödése kényelmetlen helyzetbe hozta a migránsválsággal küzdő EU-t

Sokba kerülhet a török kormánypárt elsöprő választási győzelme és ezzel Recep Tayyip Erdogan elnök pozíciójának megerősödése Brüsszelnek, amelyre az a kettős feladat hárul, hogy a migránsválság mielőbbi megoldása érdekében körülrajongja, de közben komoly fenntartásokkal kezelje az Európához közeledni akaró Törökország erős emberét – vélekedtek az AFP francia hírügynökség által megszólaltatott elemzők.

Mekkai zarándoklat: 1200 fölött van a tragédia halálos áldozatainak száma

A szaúdi hatóságok által hivatalosan közölt 769-cel szemben több mint ezerkétszáz ember veszthette életét két héttel ezelőtt a mekkai zarándoklaton történt tülekedés során Minában – közölték saját számításaikra alapozott csütörtöki összesítésükben nyugati hírügynökségek.

Merkel: meg kell szüntetni a válságot kiváltó okokat

Az európai menekültválság megoldáshoz küzdeni kell a válságot kiváltó okok megszüntetéséért, a menekültek hazájában és a környező országokban működő menekülttáborokban is – jelentette ki kedden Berlinben Angela Merkel német kancellár Juha Sipilä finn miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.