2024. február 22., csütörtök, Gerzson napja

Címke: áfa

140 cikk 1/14 oldal

Szilveszterig három kedvező adózási mód választható

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint a kormány több speciális adózási formát kínál a vállalkozásoknak, amelyek jövőre – az adócsökkentés politikájának köszönhetően – még kedvezőbbé válnak.

Több tartós tej kerülhet a vásárlók kosarába

A forgalmi adó mérséklésének köszönhetően január elsejétől a mostaninál akár 15 százalékkal alacsonyabb árakon vásárolhatók meg az ultrahőkezelt (UHT) és az úgynevezett ESL tejek.

NAV: hatszázmilliós találat

Félezer olyan vállalkozás ügyeit tekintette át az utóbbi hónapokban az adóhivatal, amelyek az Euró­pai Unió más tagállamainak gazdasági szereplőivel kereskedtek.

Áremelést várnak a tehenészetek

Januártól teljesen eltűnhetnek a hazai tejtermelőknek korábban rendre komoly fejfájást okozó külföldi tartós tejek a piacról.

Személyeskedés az áfa ügyében

Magyarországon a kormány a magasabb áfából befolyó pénzt olyan adócsökkentésekre használja fel, amelyek a munkahelyteremtést és a bérek emelkedését szolgálják.

Újra Brüsszelben áskálódik a baloldal

Tállai András úgy fogalmazott: ha Brüsszel elvenné az adópolitika meghatározásának jogát, az a magyar adókedvezmények eltörlésével fenyegetne.
140 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.